Sunday, January 15, 2012

Songlap DVDRip




Sinopsis: Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA. Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.
AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia. Apabila adik RAZAK, HAWA (Sara Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut. Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

Korang leh download kat sini [weelytales]

Enjoy !

5 comments:

  1. fulamak cambest je...thx review :)

    ReplyDelete
  2. ada la keinginan nak tengok citer nih, tapi macam bz la plak,,hehe

    ReplyDelete
  3. @Ekkem Spark, dah tgok lom? Download ler ;D
    @EruzuLiyana, xpe, download je dlu, ada masa tgok2 laaa ;D

    ReplyDelete
  4. dah tgk kat wayang ari tu..cd pun dah beli dah..leh laa layan utk time2 ada kat umah tak buat pe leh layan dvd kan..

    ReplyDelete
  5. @saffiya_aleesya @ echa ; da tgok eh? xpe2, share la link utk kwn2, mana tau ada yg xtgok lg ke. hehe ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...